Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Aprofitar cada oportunitat per aprendre sobre la diabetis

Marcel Barrera estudiant per al seu treball de recerca sobre diabetis i alimentació
Edad: 
14 a 18
Marcel Barrera - Estudiant
Marcel Barrera
Estudiant

Vaig debutar en diabetis quan tenia 11 anys. Per tant, ara que en tinc 17, porto una gran part de la meva vida convivint amb aquesta malaltia. Aquest fet sempre m'ha despertat dubtes i curiositats que m'han servit com a motivació per a estudiar. I durant el batxillerat vaig tenir una gran oportunitat: fer un treball de recerca sobre el tema que jo escollís.

Vaig veure que era una bona possibilitat per enriquir els meus coneixements sobre la diabetis, i vaig decidir estudiar aspectes beneficiosos i perjudicials de la dieta mediterrània i de la dieta tradicional japonesa per a una persona amb diabetis mellitus.

Trobar informació sobre la dieta mediterrània aquí va ser fàcil, però trobar-ne sobre la dieta japonesa va suposar un repte per a mi. Durant uns mesos vaig recopilar etiquetes d'informació nutricional de molts aliments japonesos (a supermercats d'importació) i, finalment, vaig poder elaborar una part pràctica: una taula de racions de carbohidrats de menjar japonès, feta igual que les que utilitzava quan vaig debutar per a saber les quantitats que podia menjar.

Cal dir que tot això va ser possible gràcies al gran suport que vaig rebre per part de la nutricionista Marina Llobet, de l'Hospital Sant Joan de Déu, que em va facilitar on trobar el menjar i em va ajudar a ordenar les meves idees per tal d'elaborar un treball complet. A més, vaig tenir un suport molt gran per part dels professors i de la meva família.

El fet de poder estudiar una cosa pràctica relacionada amb el meu dia a dia, i sobretot el resultat final (la taula de racions), m'han fet estar molt satisfet d'aquest treball i de mi mateix, i crec que m'ha fet créixer i reflexionar sobre el meu futur professional. A més, he après moltíssimes coses sobre els aliments que ingerim cada dia i ho he portat a la pràctica en el meu dia a dia.

Ara tinc clar que l'any vinent estudiaré Infermeria a la Universitat de Barcelona i que vull dedicar la meva vida a cuidar i atendre a altres persones, de forma que se sentin tan acollides i còmodes com sigui possible.

Comentaris

Hola em dic Carlos Cuevas i soc membre del grup de joves que te la Associo Diabètics de Catalunya ens diem Sweets Catalunya. He trobat molt interessant el teu treball de recerca m’agradaria que ens ho poguessis explicar-nos millor. Et dono l’enllaç perquè ens puguis seguir-nos al Facebook. I perquè estiguis enterrat de les nostres activitats. https://ca-es.facebook.com/sweetcatalunya2.0 Moltes Gracies. Carlos Cuevas Sirera

Entrades relacionades

  • Des de que tinc diabetis tipus 1, he hagut de superar tot tipus de reptes

    L'Adrià té diabetis des dels 14 anys. El diagnòstic va arribar gairebé en paral·lel al confinament per la COVID-19. En aquest temps, l'Adrià ha aconseguit portar un control exhaustiu de la glucosa en sang que li permet fer tot el que es proposa.

  • Papa, jo també vull ser policia

    La Policia Municipal de Gavà ha eliminat l'exclusió per diabetis de la nova convocatòria de places. La bona predisposició del cos i de l'Ajuntament, el suport del sindicat SPL-CME i la lluita d'una família han estat la clau de l'èxit.

  • Quan canto, sento que volo

    "M'agradaria que els nens veiessin la diabetis tipus 1 de forma diferent". Des del seu diagnòstic quan tenia 8 anys,la Mireia, amant de el cant i de la dansa, ha trobat en la malaltia una oportunitat per viure més saludablement.